Wikisource:Sidor som bör raderas

Från Wikisource, det fria biblioteket.
Hoppa till: navigering, sök

På den här sidan kan man anmäla sidor som bör raderas.

Orsaker till radering kan vara att sidor är brott mot upphovsrätten eller de bara är klotter. Det kan också finnas andra anledningar till att en text inte hör hemma på Wikisource (se Wikisource:Vad Wikisource är under rubrikerna Vad ska finnas här? och Vad får inte finnas här?).

I Kategori:Raderingar samlas sidor som använder Mall:Radera.

Äldre åtgärdade anmälningar finns i Wikisource:Sidor som bör raderas/Arkiv.

Anmälda texter[redigera]

Index:Den nyare naturåskådningen.djvu[redigera]

Vid registreringen för fyra år sen missade vi att verket Den nyare naturåskådningen var en översättning. Översättaren Andrea Butenschön dog enligt tyska wikipedia 1948, alltså för mindre än 70 år sedan, och texten är därmed inte automatiskt fri p. g. a. ålder. Uppgiften är inte källbelagd men jag kan inte se någon anledning till att betvivla uppgiften då hon tycks vara vid liv i början av 1940-talet. Om inte något annat framkommer är texten inte tillräckligt fri för att kunna vara kvar´på svenska Wikisource och måste därför raderas/döljas till 2019.--Thurs (diskussion) 16 juli 2014 kl. 16.16 (CEST)

Eftersom inget nytt kommit fram har jag nu raderat indexet. --Thurs (diskussion) 3 augusti 2014 kl. 11.52 (CEST)

Vänner och fränder och Varulven[redigera]

Texterna Vänner och fränder och Varulven bygger på medeltida ballader men är sentida poparrangemang, troligen direkt eller indirekt hämtade från Garmarnas album Guds spelemän. Texterna finns på ett otal ställen internet. Ser man på traditionella uppteckningar av balladerna är texterna bearbetade. Hur mycket är svårt att säga. Källvärdet som medeltida balladtexter är närmast noll och moderna poptexter ligger väl litet utanför vad vi brukar inkludera i textsamlingen. Så ska vi behålla dem? --Thurs (diskussion) 22 september 2014 kl. 22.28 (CEST)

Antimodernisteden[redigera]

Antimodernisteden saknar information om översättningens upphovsman och tillkomst. Den troliga källan till texten:http://spesnostra.net anger inte något om vem eller när översättningen gjordes.--Thurs (diskussion) 30 september 2014 kl. 17.44 (CEST)