Wikisource:Sidor som bör raderas

Från Wikisource, det fria biblioteket.
Hoppa till: navigering, sök

På den här sidan kan man anmäla sidor som bör raderas.

Orsaker till radering kan vara att sidor är brott mot upphovsrätten eller de bara är klotter. Det kan också finnas andra anledningar till att en text inte hör hemma på Wikisource (se Wikisource:Vad Wikisource är under rubrikerna Vad ska finnas här? och Vad får inte finnas här?).

I Kategori:Raderingar samlas sidor som använder Mall:Radera.

Äldre åtgärdade anmälningar finns i Wikisource:Sidor som bör raderas/Arkiv.

Anmälda texter[redigera]

Projekt E M I L[redigera]

Sidan Projekt E M I L, som lades in 25 februari 2013, saknar information om varifrån texten är hämtad, trots att detta efterfrågats redan från början. Dessutom ger den intryck att vara en sammanställning av flera olika texter. Detta sammantaget gör att texten är tämligen värdelös som källa och därmed lika gärna kan raderas.--Thurs (diskussion) 29 maj 2014 kl. 12.19 (CEST)

Inga invändningar. Länkad från w:Stridsvagn KRV, så en uppdatering där behövs när/om raderingen genomförts. -- Innocent bystander (diskussion) 9 juni 2014 kl. 14.06 (CEST)
OK, har nu raderat sidan och tagit bort länken på Wikipedia.--Thurs (diskussion) 11 juni 2014 kl. 21.27 (CEST)

Index:Den nyare naturåskådningen.djvu[redigera]

Vid registreringen för fyra år sen missade vi att verket Den nyare naturåskådningen var en översättning. Översättaren Andrea Butenschön dog enligt 1948, alltså för mindre än 70 år sedan, och texten är därmed inte automatiskt fri p. g. a. ålder. Uppgiften är inte källbelagd men jag kan inte se någon anledning till att betvivla uppgiften då hon tycks vara vid liv i början av 1940-talet. Om inte något annat framkommer är texten inte tillräckligt fri för att kunna vara kvar´på svenska Wikisource och måste därför raderas/döljas till 2019.--Thurs (diskussion) 16 juli 2014 kl. 16.16 (CEST)