Diskussion:Eskimålif

Från Wikisource, det fria biblioteket.
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Originaltext:

PD-icon.svg Då författaren avled 1930 och verket publicerades första gången före 1 januari 1924 är verket fritt enligt svensk och amerikansk upphovsrätt.

Översättning:

PD-icon.svg Då författaren avled 1938 och verket publicerades första gången före 1 januari 1924 är verket fritt enligt svensk och amerikansk upphovsrätt.

Diskussion[redigera]

Varför ser Översättarraden i titeln knasig ut? Ser riktig ut i indexet... // Wellparp 24 april 2011 kl. 20.25 (CEST)

Översättare-fältet ska inte länkas på index-sidan, det görs automatiskt i titelmallen.--Thurs 24 april 2011 kl. 21.02 (CEST)
I så fall tycker jag att det är en bugg. Författarna måste länkas från indexsidan... Varför skall det vara olika? // Wellparp 24 april 2011 kl. 21.09 (CEST)
För att parametrarna i titelmallen som anropas är olika, men nu länkas även översättarna från indexsidan om det var det som var problemet.--Thurs 24 april 2011 kl. 22.34 (CEST)
Ok, men jag tycker att systemet inte är konsekvent. Skriver jag en översättare på indexsidan utan länk så skapas den automatiskt, men skriver jag en författare utan länk så skapas ingen länk automatiskt. Hur skall en användare veta när man får en länk och när man inte får det? Ett förslag är att ta bort den automatiska länkningen överallt (bara ett förslag... jag har inte tänkt igenom vilka konsekvenser det får.) // Wellparp 25 april 2011 kl. 08.20 (CEST)
Att ha ett separat fält för "översättare" är att skapa en bild av världen, där varje bok högst har en översättare. Det stämmer kanske ofta, men troligen finns det undantag. Vi har inget fält för illustratör, utan det har vi tvingats och även lyckats klämma in i fältet för upphovsman. Det fältets fria format tillåter obegränsat antal personer och roller, medan översättarfältet bara tillåter ett namn, runt vilket mallen själv tillåts sätta klamrar. --LA2 25 april 2011 kl. 18.09 (CEST)
Ok, jag förstår. Lite lurigt för nya (eller nygamla) användare bara... // Wellparp 25 april 2011 kl. 20.00 (CEST)
Upphovsmannafältet är olänkat för att få största möjliga flexibilitet som LA2 skriver. Om översättarfältet också ska vara olänkat krävs att en motsvarande parameter skapas i {{Titel}} och som sedan anropas av {{Proofreadpage header template}}. Sedan måste indexsidorna gås igenom för att länka namnen igen. Det är väl inte helt ogörligt om flera tycker det är bättre.--Thurs 27 april 2011 kl. 16.37 (CEST)