Diskussion:Mona Sahlin tillkännager sin avgång som statsråd 1995

Från Wikisource, det fria biblioteket.
Hoppa till navigering Hoppa till sök
PD-icon.svg Denna text är ett yttrande av en svensk myndighet och skyddas inte av upphovsrätt enligt § 9 i Upphovsrättslagen. Nuvola Swedish flag.svg

Upphovsrätten gäller väl även här?--NERIUM 29 juli 2006 kl.07.09 (UTC)

Faktiskt vet jag inte. Men jag betarktar det som ett offentligt dokument. Hon var ju statsråd till dess och inte privatperson, så jag tror inte att vi behöver radera texten. Agneta 29 juli 2006 kl.07.16 (UTC)
Hoppas det tittar förbi någon som vet.--NERIUM 29 juli 2006 kl.07.19 (UTC)

Kategorin?[redigera]

Det centrala ämnet är väl inte presskonferenser utan ett statsråds avgång? Kategorin bör kanske vara "Statsråd som avgått" och så texter kopplade till den. Då kan man få in kungar som abdikerat, andra statsråds avgång (Rainer, Freivalds m.fl.) Bara för att undvika att få med varenda kallelse till presskonferenser i Sverige och i övriga världen.Agneta 1 augusti 2006 kl.13.32 (UTC)

Jag har inte kontroll på alla artiklar här på src, men kanske kan detta kategoriseras som Politiska tal eller tillkännagivanden? Eller Kända tal? Även om det inte har samma nivå som "I have a dream ..." så var det betydelsefullt i Sverige.Agneta 8 augusti 2006 kl. 14.08 (UTC)


Närvarande?[redigera]

Var det verkligen Göran Person som medverkarde tillsammans med Sahlin? I vilket fall så var han väl inte statsminister vid tidpunkten?

Nej, det var väl Ingmar Karlsson? Om du vet säkert kan du bara ändra i artikeln. Det var nog bara avgående, tiltträdande och statsministern på podiet. Agneta 31 augusti 2006 kl. 16.51 (UTC)