Kategoridiskussion:Prosa

Från Wikisource, det fria biblioteket.
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Vad gör att vissa verk hamnar ovan och andra hamnar under, som +-kategorier eller som underkategorier? Jag vet att ni försökt förklara det tidigare. Men det är inte lätt att förstå. Två års ferier utan + nedanför och tre män i i en båt med + i en egen underkategori. Agneta 12 september 2006 kl. 20.42 (UTC)

Skönlitteratur - prosa - sagor är en för mig "naturlig logik". Nyss tittade jag på "Sagan om Pomeripossa med långa näsan" som är kategoriseraad som "Sagor", som inte finns med som underkategori till Skönlitteratur där det finns "Prosa - Poesi -Böner" som underkategorier på Huvudsidan. Jag kan också tänka mig att man har Skönlitteratur - Prosa - Noveller följt av underkategorier för århundrade eller på författare. Då skulle jag kanske begripa om Skönlitteratur är Topp-kategori och sen klättrar jag vidar ut på grenen ända till jag hittar det aldra minsta i kategoriväg man kan tänka sig t. ex. Skönlitteratur - Poesi - Utländska oeter -Haikido.

Skönlitteratur - Prosa - Noveller - kiosklitteratur är ett annat alternativ.Agneta 16 september 2006 kl. 16.12 (UTC)

Boken om vårt land[redigera]

Här bör väl endast hela boktiteln hamna? Inte varje enskilt kapitel som ingår i boken.?Agneta 16 oktober 2006 kl. 08.14 (CEST)