Kategoridiskussion:Sidor med interwiki med hjälp av arbitrary access på Wikidata

Från Wikisource, det fria biblioteket.
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Den här kategorin byggs med hjälp av Modul:Sandlåda/Innocent bystander 3 som just nu är inbyggd i Mall:Titel. Jag säger inte att detta är den slutliga lösningen, men kanske är vi en lösning på spåren här. -- Innocent bystander (diskussion) 17 juni 2015 kl. 20.13 (CEST)

Upptäckte just en oväntad bugg i koden. Den länkar även tillbaka till svenska, något jag trodde att jag valde bort, se valfri version av Du gamla, du fria. -- Innocent bystander (diskussion) 17 juni 2015 kl. 20.18 (CEST)
Ok, nu fått bort intern-interwikin. Det kanske inte är en så tokig lösning att kunna länka iw internt när det finns flera versioner av samma text? -- Innocent bystander (diskussion) 17 juni 2015 kl. 20.25 (CEST)
Visst skulle det vara en bra funktion att få länkar till andra upplagor på samma språk, men i så fall skulle vara bättre om de kunde komma under en egen rubrik (andra versioner eller andra upplagor el. dyl.)--Thurs (diskussion) 17 juni 2015 kl. 20.42 (CEST)
Det kräver väl då mer magi? EnDumEn! -- Innocent bystander (diskussion) 17 juni 2015 kl. 21.38 (CEST)
Jag har lagt till kod i Mediawiki:Common.js som flyttar svenska språklänkar till en egen rubrik "Andra versioner". /EnDumEn (diskussion) 20 juni 2015 kl. 18.44 (CEST)
Lysande! - Jag har ändrat i koden i Modulen för att få med de svenska titlarna också. Mallen är ännu inte anpassad för de projekt (4?)som är infogade i Wikipedia, men det borde vara görbart det också. Frågan är bara om det finns något exempel på en sida i dessa projekt som vi skulle kunna ha någon interwiki till? Utan att testa, kommer vi inte veta om det fungerar. Kanske man kan testa på Marseljäsen... -- Innocent bystander (diskussion) 20 juni 2015 kl. 19.02 (CEST)
En bugg identifierad, sidor som inte har interwiki (eller andra versioner) genom mallen hamnar nu ändå i kategorin. Jag hinner inte titta mer på saken ikväll, tyvärr. Men jag har en idé om vad som är fel. -- Innocent bystander (diskussion) 20 juni 2015 kl. 19.28 (CEST)
Jag har nu utökat koden, så att även sidor med en djupare hierarki av "upplaga_av"/"upplagor" kommer med. Exempelvis våra bibeltexter, tex "Karl XII:s bibel (1828)/Karl XII:s bibel/Bibeln" som inte kom med tidigare. -- Innocent bystander (diskussion) 18 juni 2015 kl. 11.55 (CEST)
Den omtalade buggen ovan, är nu fixad. Se Amtmannens döttrar som nu inte längre finns i kategorin. Problemet var att interwikin inkluderade artikeln själv. Det syntes inte pga EnDumEn's magiska fingrar, men det gjorde att kategorianropet lades in, då modulen märkte det. -- Innocent bystander (diskussion) 21 juni 2015 kl. 09.49 (CEST)
Så, nu funkar det även i tex Marseljerhymnen att länka till alswiki. - Innocent bystander (diskussion) 21 juni 2015 kl. 11.05 (CEST)
Hittat ett par buggar:
  • avsnittet "Andra versioner" ser bra ut i monobook men i vector är texten förstorad och rubriken i fetstil jämfört med de andra rubrikerna.
  • Dubbelwikipilarna bredvid länkarna saknas i avsnittet "andra versioner" och fungerar inte till de andra språken. Det fungerar inte tillfredsställande i mall:interwiki-extra heller (länkar endast till den första av versionerna).
--Thurs (diskussion) 21 juni 2015 kl. 21.26 (CEST)
En bug jag ser också i Du gamla, du fria (Ahlén) är att den engelska länken som finns i övriga svenska versioner saknas just där. Det är svårt att spåra, då nödvändig infrastruktur fortfarande saknas. Se d:Wikidata talk:Arbitrary access. -- Innocent bystander (diskussion) 22 juni 2015 kl. 08.45 (CEST)
Jag har fixat utseendet så det ser bra ut både i vector och monobook/modern. Dubbelpilarna vet jag inte om man kan göra något åt. /EnDumEn (diskussion) 22 juni 2015 kl. 23.43 (CEST)
Jag anade väl att det inte skulle vara så lätt med dubbelwikin, men ville uppmärksamma er på problemet ändå.--Thurs (diskussion) 23 juni 2015 kl. 20.41 (CEST)
En ny version av koden i Module:Sandlåda/Innocent bystander 2 ger nu en lösning även för enstaka delar av verk. Jag har experimenterat med Bibeln 1917/Matteusevangeliet. Töm sidan och lägg in {{#invoke:Sandlåda/Innocent bystander 2|interwiki}} i sidan, så ser ni vad jag menar. Särskiljningen "Åkeson" och "American Standard Version" behöver bara skivas in i tabellen i modulen för objektet som motsvarar "framsidan" till hela verket. Man behöver alltså inte lägga in "Åkeson" i 66 olika rader i koden.
Förutsättningen är förstås att mitt förslag på d:Wikidata:Property proposal/Creative work går igenom, eller en annan lösning kommer fram. -- Innocent bystander (diskussion) 23 juni 2015 kl. 20.20 (CEST)
Har du fått några reaktioner från någon annan Wikisource-upplaga på det här arbetet?--Thurs (diskussion) 23 juni 2015 kl. 20.41 (CEST)
Tyvärr, de enda reaktioner jag fått, är från en rysk användare, vars inlägg jag inte alltid förstår. Hns intresse har dock främst varit runt encyklopedier inbäddade in Wikisource, ungefär som om vi hade haft Ugglan här. -- Innocent bystander (diskussion) 24 juni 2015 kl. 06.58 (CEST)