Malldiskussion:Division

Från Wikisource, det fria biblioteket.
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Lysande - det finns många ställen där {{bråk}} bör bytas ut mot denna! -- Lavallen 14 april 2010 kl. 10.54 (CEST)

Jag håller med föregående talare om att detta är en mall som saknats. Bra insats! Däremot är jag inte överförtjust i att döpa det till verbet dividera. Det namn som jag tycker passar bättre är byggt bråk. Kommer någon annan på något passande namn? -- Simsalabim 14 april 2010 kl. 13.28 (CEST)
Egentligen borde den här heta bråk och den andra division, men det vore olyckligt att byta, då {{bråk}} finns i användares medvetande sedan ett tag. - Gör som ni vill, men jag föredrar enkla korta namn till frekventa mallar som dessa. -- Lavallen 14 april 2010 kl. 13.35 (CEST)
Tackar! Jag har rättat till en liten bugg för att ge strecket samma bredd som den längsta texten istället för bara den övre texten. Hur gör vi med namnet? Ska vi byta borde vi göra det direkt innan mallen börjat användas så mycket. //Kaj 15 april 2010 kl. 09.58 (CEST)
Jag skulle föredra namnet {{bråk}}, men det är som sagt upptaget. Och ändra den gamla mallens namn vore inte konstruktivt. - Skulle någon få för sig att flytta, så är det fritt fram, omdirigeringar fungerar utmärkt i mallrymden. -- Lavallen 15 april 2010 kl. 10.03 (CEST)
Vad sägs om att döpa om denna mall till {{÷}}? -- Simsalabim 15 april 2010 kl. 10.25 (CEST)
Jag ser både fördelar och nackdelar med det, pro: det är kort, contra: pga dåligt minne måste jag alltid gå igenom massa menyer när jag ska göra specialtecken. Så min lösning blir helt enkelt att döpa om mallen till {{division}} (för att komma bort från verbet) och sen omdirigera {{÷}} dit, på så sätt så funkar det lika bra oberoende av vilket sätt man personligen föredrar. Att den sen kanske borde heta {{bråk}} och vise versa tror jag vi får leva med. //Kaj 15 april 2010 kl. 11.09 (CEST)
Fint, {{÷}}, vet jag inte hur jag enkelt får fram på tangentbordet, så det kommer åtminstone jag inte använda frekvent. Men jag förstår poängen... -- Lavallen 15 april 2010 kl. 13.44 (CEST)