Kommundokument

Fullmäktigeprotokoll är nog att betrakta som "yttrande av svensk myndighet" och texten är därmed fri. Dock vet jag inte om "bilden" av ett sådant dokument är fritt. Om de är mer än 70 år tror jag dock inte det är ngt problem.

Relevans är ett Wikipedia-begrepp, inget vi sysslar med på Wikisource. Frågan är dock vad som ryms inom projektet, och där är Wikisource:Vad Wikisource är ett hyfsat gott hjälpdokument.

Jag har själv lagt upp ett kommunalt protokoll från Kramfors, som ett exempel på ett liknande dokument.

Lavallen16 juni 2011 kl. 20.13

Vi har 225 kommuner och 20-talet landsting, några regioner och så hela riksdagen samt statliga verk och myndgheter med offentliga protokoll liksom kommunala bolag och alla enskilda nämnder och ...

Det flesta sammanträder minst varannan månad med till ex AU och styrelse mellan varje fullmäktige och vi som jobbat politiskt har slutat mäta i antal sidor: Vi mäter mängden papper i meter/månad för enskilda protokoll med alla bilagor. Alla offentliga myndigheter är skyldiga att publicera sina protokoll. Hur många läser dem? På anslagstavlorna SKA de hänga. Det är inte rusning dit som til betygstavlorna på universiteten. Undrar hur många fler än politiker som hämtar hen protokollen ens från nätet.

Jag tycker inte att wikisource behöver slösa med sina knappa resurser på att dubblera det somredan finns tillgängligt på nätet. Kanske är det också av måttligt intresse globalt—internationellt? Även om kommunalråden upplever sig som Muhammed och Kristus så tycker jag ändå att Koranen, Bibeln och liknande är mer Surce-adekvata.

IP786917 juni 2011 kl. 16.41

Men hur mycket 1930-tals-material finns på nätet?

Lavallen17 juni 2011 kl. 17.05