Sida:Så fungerar Wikipedia.djvu/63

Från Wikisource, det fria biblioteket.
Den här sidan har korrekturlästs av flera personer
==Tillverkning==

Ingredienserna lakritsextrakt, [[socker]] och ett bindemedel löses upp i vatten och hettas upp till omkring 135°C. Smeten hälls sedan i formar, torkas och besprutas med [[bivax]] för att få en blank yta.<ref>Walter Narrebring, ”Godistillverkning”, Undis Förlag, 1978, s 43, ISBN 0―43―0091―8222</ref>


(irrelevant stycke)


==Källor==

<references/>

Därefter klickar jag på ”Förhandsgranskning” igen.

Nu ser det okej ut. Texten ser ut som tidigare, bortsett från att det nu finns en fotnot och stycket Källor längst ner med en källa angiven.

Då fyller jag i en redigeringssammanfattning, så att andra användare lätt kan se vad som hände. Det gör jag i den lilla textrutan mellan område 3 och 4 i figuren ovan. Här skulle texten ”lägger till stycke om tillverkning samt källa” passa bra.

Sedan trycker jag ”Spara” ― och vips har artikeln ändrats!

Den här artikeln innehåller bara tre rubriker. Hade den haft fyra, hade programvaran automatiskt skapat en innehållsförteckning. Wikipedias innehållsförteckningar är klickbara och leder direkt till det avsnitt man klickar på.

Det går lika bra att redigera texten i sin vanliga ordbehandlare och sedan klippa ut allt och klistra in det i textrutan. Fördelen är att man då kan spara den på sin egen dator mitt i en mening utan att artikeln blir ”förstörd”. Men man bör då vara säker på att man inte tar bort något som kan ha kommit in artikeln sedan man tittade på den senast.

Om du har gjort likadant har du nu redigerat din första artikel. Grattis!