Diskussion:Härligt musiken den klingar

Från Wikisource, det fria biblioteket.
Hoppa till navigering Hoppa till sök
PD-icon.svgCopyright.svg Denna text är inte tillräckligt uppmärkt vad gäller upphovsrätt eller är uppmärkt, men utan att kunna visa att texten är fri.
Mallen kan/ska tas bort manuellt när detta är åtgärdat.
Copyright.svgPD-icon.svg

Författare[redigera]

Det finns minst två visor eller sånger med titeln "Efter balen" Den Charles K Harris skrivit originalet till w:en:After the Ball (song) börjar i svensk översättning "En liten flicka satt i onkelns knä" eller "Ännu i drömmen kan jag henne se" och har inte någon större likhet med denna text förutom titeln. Den här har jag inte hittat någon författare till återställer därför till Okänd.--Thurs 9 mars 2010 kl. 17.27 (CET)

Titel[redigera]

Spontant hade jag kallat den här för "Medan valsen går" men tydligen brukar den heta "Efter balen". Så heter den väl även i visboken eftersom den titeln är angiven här - så varför ligger sidan på "Härligt musiken den klingar"? --Stighammar (diskussion) 19 april 2014 kl. 21.19 (CEST)

Sångtexter har tidigare vanligen lagts in med förstaraden som titel. Det beror väl på att visor, särskilt sådana med okänd upphovsman, ofta saknar titel eller har en mycket intetsägande sådan som "Visa", "Sjömansvisa" eller liknande, även om det inte är så just i det här fallet.--Thurs (diskussion) 20 april 2014 kl. 08.19 (CEST)