Diskussion:Lyssna, hör i stilla natten

Från Wikisource, det fria biblioteket.
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Copyright.svg Då upphovsmannen är okänd och verket publicerades första gången senare än 1 januari 1926, så är verket inte fritt.
PD-icon.svgCopyright.svg Denna texts status när det gäller upphovsrätt är inte helt klarlagd. Behöver utredas ytterligare. Copyright.svgPD-icon.svg

Oklar upphovsrätt[redigera]

Enligt vissa källor finns det en andlig sång med första rad "Lyssna, hör i stilla natten" som skall vara skriven av Emanuel Ernst Mattsson, som troligen är identisk med w:Mani Mattsson. Han är dock född 1927 så antingen stämmer inte uppgiften eller så handlar det om en annan sång med samma förstarad.

Jag har dock inte hittat någon publicering tidigare än 1929 så jag raderar den nu i enlighet med Wikisource:Sidor som bör raderas/Arkiv#Anonyma sångtexter ur Svensk söndagsskolsångbok 1929--Thurs (diskussion) 19 mars 2013 kl. 00.09 (CET)

Det kan i och för sig vara Mani Mattssons far eller farbror, Ernst och Emanuel Mattsson, grundare av gitarrfabriken w:fi:Munkers i Jakobstad som skrivit sången.--Thurs (diskussion) 19 mars 2013 kl. 13.06 (CET)