Diskussion:Sverige (Heidenstam)

Från Wikisource, det fria biblioteket.
Hoppa till navigering Hoppa till sök
PD-icon.svg Då författaren avled 1940 och verket publicerades första gången före 1 januari 1923 är verket fritt enligt svensk och amerikansk upphovsrätt.

Diskussion[redigera]

Om det var Verner von Heidenstam som skrev texten är den väl skyddad av upphovsrätt t.o.m. 2010? I så fall kan vi nog inte ha texten här. /EnDumEn 11 juni 2006 kl.10.06 (UTC)

Du har bombsäkert rätt. Jag vet inte vem som har copyrighten till Heidenstams texter. Han är väl ingen höjdare bland de populära så varför inte låta texten stå till Bonniers, eller vilka som nu äger hans texter, hör av sig för då kan man ju alltid erbjuda sig att omedelbart radera texten ifråga. Jag tog med hans text rakt av bland flera andra så kallade Fosterländska sånger i en sönddagsskolesångbok. Vill Verners vänner tjäna penagr på honom, så kanske de har en del att vinna på var han blev publicerad, vilka texter han fick publicerade och vad han egentligen avsåg. Jag tror att hans rykte solkas av att inte komma ut. Men du är chefen här. Det betyder att du bestämmer.Agneta 13 juni 2006 kl.19.24 (UTC)