Kategoridiskussion:Författares verk

Från Wikisource, det fria biblioteket.
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Tacksam om någon kan rätta vad jag gjort fel när jag försökt få med Lars Linderot under Författare och Författares verk.Agneta 28 juli 2006 kl.13.17 (UTC)

Jag har tänkt. Det betyder kanske inte så särskilt mycket i det stora hela. Har kommit fram till att jag hittar inte lätt och logiskt till en bestämd författares hylla och bok och enskilda dikt eller saga. Jag behöver något extremt lätt: Denna tråd följs när jag går på bibblan och samma tråd går jag tillbaka. Det ska vara lätt att plcka upp en bok från golvet och ställa den rätt. En felplacerad bok ska man lätt kunna placera rätt. MenJag blir bara totalblockerad när jag ser denna sida. Som till min fasa dessutom avslutas med Kategori:Topp. Alltså inom något 30-tal år så finns inte jag mer, annat än som minnen hos dom som gillar mig. Ungefär som jag minns min farmor. Hon flyttade alltid oss barn längre från TV-apparaten och satte sin egen stol vid dörren längst bort från TV:n. Med jämna mellanrum reste hon sig och drog oss barn lite närmare sig och yttreligare en bit från Apparaaaten. För hennes del var det väl att det bara var 30 minuters barn-TV-program. Hon var en intelligent, berest, vacker kvinna som visade oss den allra största omsorg. Hennes make, som var en sanna humanistisk tekniker av gamla "stammen" beslöt att aldrig någonsin sänka sig till den nivån att han brydde sig om sådan "otyg". Det fanns ju Biografer och Tidningar och Böcker. Basta. Så han satt i matsalen, med dörren på glänt för att höra Olle Björklund läsa nyheterna i Aktuellt. För alla övriga program lämnade han huset och gick "ut att spatsera". Han ville inte ha folk framför sig som inte svaradenär man talade med dem. Till det kommer att jag sen aldrig lärt mig hur en TV fungerar. Än mindre skillnaden mellan en TV-skärm och en dator-skärm. Mer än att den sistnämnda mest är som ett skrivmaskinspapper. Och att det finns flera papper i maskinen som ska sorteras inne i maskinen. Men jag har trots idoga försök faktiskt inte förstått i vilka hyllor, mappar, hållare och dylikt böckerna står i här. Men jag kan relativt lätt gå in på bibblan hemma och sortera fram de böcker jag vill åt. Kanske skulle vi här apa efter hur bilioteken gör när de sorterar i sona datorer.Agneta 11 september 2006 kl. 08.20 (UTC)
Om du menar att kategorinamn som Kategori:Verk av Alfred Tennyson är mer logiska än Kategori:Alfred Tennyson så har jag inget emot att vi ändrar kategorinamnen.
Kategori:Topp ska vara den översta kategorin som samlar ihop alla andra kategorier. Genom att klicka sig ner genom underkategorier ska man kunna komma till alla andra kategorier. Topp kanske inte är ett logiskt kategorinamn. Det finns motsvarande kategorier på nästan alla andra wikis. På svenska Wikipedia och Wikibooks heter kategorin Topp. I Svenska Wiktionary är Kategori:Rot motsvarande kategori. På engelska projekt heter motsvarande kategori Category:Categories och på tyska finns Kategorie:!Hauptkategorie. Är något sådant namn bättre? /EnDumEn 16 september 2006 kl. 09.44 (UTC)
Jag vet nog egentligen inte vad jag menar, utan det är väl bara att konstatera att poletten inte trillat ner. Ni som kan och vet (detta) får stöna och städa upp efter min framfart i den regnskogen. Så kan jag pynta med texter oppanpå. Lättast tycker jag det är om jag bara behöver fylla i KategoriNamn Namn. Problemet är att jag inte riktigt vet var de olika namn namn hamnar, utan det är mest en gissningslek. På jobbet kan jag välja vilket slags journal jag vill skriva, så "poppar" rubrikerna upp som jag kan ha användning för. Vill jag sen använda en annan blankett för dokumentationen, så följer tidigare inlagda uppgifter nödvändiga i det nya dokumentet med. Så sysslar jag med ett bestämt Fröding-verk med många dikter så borde hans namn och förra nästa kapitelet och de nödvändiga kategorierna vara ifyllda sponatan av maskinen. Tycker jag, om man nu har lagt in hela listan över innehållet/innehållsförteckningen. Riskernanminimeras ju att göra fel också om om jag inte behöver skriva Gustaf Fröding 3-4 gånger för varje dikt. Likadant för Runeberg och Jerome K. Jerome. Kanske kan jag säga att "det borde styras från roten" hur det följande ska bli, när man har folk som aldrig avancerar till årkurs i från förskolan i teknisk logik.Agneta 16 september 2006 kl. 15.47 (UTC)


Jag gick hit direkt från huvudsidans översta rubrik. Wow! Så smidigt att hitta "Malle" = Gustaf Richard Mallander och hans verk direkt istället för att klicka mig fram på märkliga vägar över "senaste ändringarna" eller vad som kan vara aktuellt för dagen. Pytt, för den smidigheten. Mallander finns inte med här! Kan man kanske försöka likna ett "vanligt" biblioteks katalog här? 217.210.241.5 12 juli 2008 kl. 08.39 (CEST)Svara[svara]

August Blanche?[redigera]

Hur hamnar en enskild författare här? Jag hittar inte August Blanche.78.69.222.203 18 december 2008 kl. 07.25 (CET)Svara[svara]