handen. Basis av skaftet går med en smalare ända i bukt över vänstra armen, som under slåendet något litet lyftas av vänstra armen, ty vänstra handen förer handtaget under skaftet, när karlen skall slå gräset.
Harv, som bruktes här på orten, var hopsatt av tvenne delar. Var del består av tre stockar, som äro huggne i fyrkant, och i vardera stocken äro 8 tänder eller träpinnor, vilka alla äro runda, kvarterslånga och löst insatte. Andra harvar sågos här hopsatte allenast av 4 stockar, såsom figuren utvisar.
Harvdräkten, som här brukas, var mycket bekvämlig för dess många leder men kunde dock långt mera enkel inrättas. Kroken, som drog harven, var 1 aln lång, tvärstycket bak efter hästarna 1½ aln, och det som kom emellan skakeln hophäftade kroken och tvärtstycket 1 aln långt.
Skillinge, en vacker sätesgård, som hölt 2 ryttare, av framledne landshövdingen baron von Hyltéen anlagd, låg ett litet stycke från landsvägen, där man kunde se gården igenom en genomgraven backe tvärtöver trädgården. Bredevid landsvägen var en skön port upprest, på vilken stod en Herkules uti sin lejonhud och hade i handen en klubba och i den andra en sköld, på vilken stod: Samuel von Hyltén Friherre till Skillinge (därpå stod vapnet och därinunder): Invidia & Inimici illustrant. På sidorne stodo Ceres och Hoppet uthuggna.
Baron Hyltéen hade mest ånyo anlagt denna gård, så att föga tecken var efter hans förra skick. Vid detta arbetet hade salige herren visat, att han varit ofelbart en av de störste ekonomer i Skåne, och härav såg man tydeliga prov vid trädgården, stängsel, holländeri, stuteri, vattudrag, av vilka många andra kunnat taga sig anledning till goda inrättningar.
Trädgården var anlagd norr om huset nedför en hög backe med många avsättningar och bestod av följande kvarter, som alla voro par om ställt på bägge sidor om gången. En grön deklivitet instängd inom en häck av Sabina. Lustkvarteret med en klippt gran uti avsättningen vid varje hörn. I centro stod Pallas på ena sidan av gången och Venus på den andra. På yttra sidan vid vardera desse kvarter var en skön bågegång