Sida:Fasans dal 1915.djvu/59

Från Wikisource, det fria biblioteket.
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Den här sidan har korrekturlästs

— 59 —

har jag ytterligare ett par saker att förelägga mötet. Först och främst vill jag fråga skattmästaren hur vårt bankkonto står. Pensionen till Jim Carnaways änka skall utbetalas. Han blev ihjälslagen under det att han arbetade för logen, och det åligger oss att se till, att hon ingenting förlorar.

— Jim blev skjuten i förra månaden, när de försökte döda Chester Wilcox från Marley Creek, upplyste Mc Murdos granne.

— Affärerna stå bra för tillfället, sade skattmästaren, some hade bankboken öppen framför sig. Firmorna ha på sista tiden varit ädelmodiga. Max Linder & Co. ha betalt femhundra för att få vara i fred. Walker Brothers ha skickat in ett hundra, men jag dristade återsända dem och begära femhundra. Hör jag inte av dem före onsdagen, torde deras hissverk komma i olag. Vi måste i fjol bränna deras kolbrytare innan de togo reson. Västra sektionens kolbolag har inbetalt sin årsavgift. Vi ha medel tillgängliga att motsvara alla krav.

— Nå, hur är det med Archie Swindon? frågade en broder.

— Han har sålt sina lotter och lämnat distriktet. Den gamle kanaljen skrev ett brev till oss och sade, att han hellre var en fri sotare i Newyork än en stor gruvägare som stod under kontroll av en utpressarliga. Det var tur för honom. att han schappade, innan