Sida:Kris i befolkningsfrågan folkupplaga.djvu/408

Från Wikisource, det fria biblioteket.
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Den här sidan har korrekturlästs av flera personer


KRIS
I BEFOLKNINGSFRÅGAN


Ur mängden av artiklar om boken:

"Alla människor här i landet, som överhuvud ha något intresse för de verkligt stora samhällsfrågorna, måste läsa denna bok och noga övertänka vad den har att säga oss. I jämförelse med de problem vi här ställas inför bli alla våra dagspolitiska frågor små." Gustaf Cassel i Sv. D.


"Det är en märklig syntes av grundlig kunskap, tränat skarpsinne och ett socialt patos, som genomlyser framställningen utan att någonsin slå över i sentimentalitet. Många av de sociologiska skisserna och idéanalyserna äro mästerverk av behärskad ironi. Vår politiska diskussion har i hög grad berikats genom denna mycket roliga och mycket allvarliga bok." Herbert Tingsten i St.-T.-D.


"Det är en lycka, att befolkningsfrågans aktualisering, när den nu tvingar sig fram, tagits om händer av författare, som i så hög grad som Myrdals förena klar, fri och rörlig intelligens och allsidig socialvetenskaplig insikt med levande patos för fördjupat demokratiska samhällsideal." Alf Johansson i Social-Demokraten.


"Ingen allmänintresserad människa bör försumma att läsa makarna Myrdals bok. Den angår icke blott socialekonomerna och socialpolitikerna, den angår oss alla, till på köpet i utomordentligt hög grad." Arbetet.
ALBERT BONNIERS FÖRLAG