Sida:Så fungerar Wikipedia.djvu/65

Från Wikisource, det fria biblioteket.
Den här sidan har korrekturlästs av flera personer

fördjupa sig ytterligare i material som inte passar på Wikipedia.

Dock bör sådana länkar inte placeras var som helst i artiklarna, utan under rubriken Externa länkar sist i artikeln.

Så här gör man:

==Externa länkar==
* [http://www.google.se Google]

Resultatet blir länken Google.

Lägg alltså märke till skillnaderna mellan hur man skriver externa länkar och länkar inom Wikipedia:

Nu är Wikipedia inte något reklamforum, så lägg bara in länkar till webbplatser som är relevanta. Det kan röra sig om officiella webbplatser eller sajter med mycket information, och bara mycket sällan fansajter och bloggar. Jag ska också säga att Wikipedia använder nofollow-taggar. Detta medför att länkning till en sida inte förändrar dess rankning på sökmotorer, så det finns ingen anledning att lägga in externa länkar för att göra reklam. Sådana länkar brukar också tas bort illa kvickt.

Externa länkar som används som källor bör placeras under rubriken källor, gärna som en fotnot till den information som är tagen från just den källan. För hur man gör fotnoter, se exemplet ovan.

Interwikilänkar

Interwikilänkar är de bryggor som finns mellan de olika språkversionerna av Wikipedia. Svenskspråkiga Wikipedias artiklar är till exempel ännu inte alltid lika långa som de engelskspråkiga eller av lika hög kvalitet som de tyskspråkiga. Att länka till andra språkversioners artiklar om samma sak är därför en service till läsaren.

Det gör man genom att skriva respektive språkversions ISO 639-1-beteckning innan artikelns namn, allra sist i artikeln, så här: