Sida:Världsmarknaden del 1 1926.djvu/113

Från Wikisource, det fria biblioteket.
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Den här sidan har korrekturlästs

VÄRLDSMARKNADEN

Mr Hodson skrattade åter och sade: 'De unga herrarna ha kommit hem från skolan och ha nära nog piskat livet ur John Scroggins.'

'Piskat min andra skogvaktare!' skrek sir Fox.

'Han var på pastorns mark, sir', svarade mr Hodson, och sir Fox svor i sitt raseri, att om han någonsin komme på dem med att idka tjuvskytte på hans mark, skulle han draga dem inför rätta och låta deportera dem. 'För övrigt', tillade han, 'har jag sålt min rättighet att sätta till präst i pastoratet, så att inte någon av det där ynglet kommer att få det.' Och mr Hodson sade, att det var mycket rätt, och jag drager av allt detta den slutsats, att de båda bröderna icke äro ense — såsom fallet ofta är med bröder och även med systrar. Kommer du ihåg båda flickorna Scratchleys i Chiswick, hur de ständigt brukade slåss och gräla — och Mary Box sedan, hur hon ständigt trumfade på Louise?

Då mr Hodson strax därefter fick se två små pojkar gå och plocka stickor i skogen, hoppade han på sir Fox' befallning ur vagnen och rusade på dem med sitt ridspö.

'Ge dem på huden, Hodson!' skrek baroneten, 'piska deras små själar ur kroppen på dem och för dem till arbetshuset, de lösdrivarna. Jag ska häkta dem, så sant som mitt namn är Fox.' Och strax därpå hörde vi mr Hodsons ridspö på de stackars små snyftande uslingarnas axlar, och då sir Fox såg att förbrytarna voro i fängsligt förvar, körde han fram till stora huset.

Alla tjänarna stodo där färdiga att mottaga oss, och…

Asterisk.svg

Här, min söta vän, blev jag i går kväll avbruten av ett förskräckligt bultande på min dörr, och vem tror du det var? Jo, ingen annan än sir Fox Crawley själv, som gjorde en högst löjlig figur i sin nattmössa och sin nattrock! Då jag ryggade tillbaka för en sådan gäst, trädde han fram och tog mitt ljus. 'Inga ljus efter klockan elva,

105