Sida:Våra vänner från i fjol del 2 1919.djvu/157

Från Wikisource, det fria biblioteket.
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Den här sidan har korrekturlästs av flera personer
315
VÅRA VÄNNER FRÅN I FJOL

om goda och vackra saker, njuter själv därav och låter andra få hälften med, alldeles som du gjorde i forna tider. Jag är stolt över dig, Teddy, ty du blir bättre med varje år och alla inse det, fastän du icke låter dem säga det. Och då jag får min trupp i ordning, skall jag peka på dig och säga till dem: Se där, gossar, ha ni min modell!

Den stackars Laurie visste icke, vart han skulle vända sig, ty fastän han var en man, kom något av hans gamla blyghet över honom vid detta utbrott av beröm, som kom allas blickar att gillande vändas mot honom.

— Jag försäkrar dig, Hanna, att detta är nästan för starkt, sade han på sitt gamla pojkaktiga sätt. Ni ha alla gjort mer för mig, än jag någonsin kan tacka er för på annat sätt, än att göra mitt bästa i att ej svika ert hopp; du, Hanna, har väl sedermera förskjutit mig, men jag har icke dess mindre haft den bästa hjälp; därför, ifall jag har gjort några framsteg, får du tacka de här två för den saken, och härvid lade han sakta sin ena hand på farfaderns vita hjässa och den andra på Amys guldlockiga huvud, ty dessa tre voro sällan långt ifrån varandra.

— Jag tycker, att familjelivet är det allra skönaste på jorden, utbrast Hanna, som för tillfället var i en ovanligt upphöjd sinnesstämning. Då jag får min egen familj, hoppas jag, att den skall bli lika lycklig som de tre jag bäst känner och mest älskar. Om bara John och Fritz nu vore här, skulle det riktigt vara en liten himmel på jorden, tillade hon lugnare. Och då hon om kvällen gick till sitt rum, efter att hela aftonen ha varit upptagen av familjeråd, förhoppningar och planer, var hennes hjärta så överfullt av lycka, att hon endast kunde lugna det genom att knäböja vid den tomma sängen, som alltid stod nära intill hennes, och med kärleksfulla tankar tänka på Betty.

Detta var ett mycket märkvärdigt år, ty allt tycktes utveckla sig på ett ovanligt hastigt och förtjusande sätt. Innan Hanna visste ordet av var hon gift och bosatt på Plumfield, och så fick hon helt hastigt en familj av sex