Sida:Våra vänner från i fjol del 2 1919.djvu/72

Från Wikisource, det fria biblioteket.
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Den här sidan har korrekturlästs av flera personer
230
LOUISA M. ALCOTT

rosa. Jag tror, att Fredrik skulle hava stor nytta av edra väckelser. Säg honom detta, på samma gång ni framför till honom mina gratulationer.

Er tacksamme
Telemach


— Den snälle Laurie! Det gläder mig, att han har rest, sade Amy med ett gillande småleende; men i nästa ögonblick 'mulnade hennes ansikte, då hon såg sig omkring i det tomma rummet, och hon sade med en ofrivillig suck:

— Ja, jag är glad — men jag skall komma att sakna honom mycket!SJUTTONDE KAPITLET.
Skuggornas dal.

Då den första häftiga sorgen var över, försökte Bettys familj att finna sig i det oundvikliga och att glatt bära det, hjälpande varandra med den sanna kärlek, som smärtan endast gör allt starkare och som förmår att så innerligt förena medlemmarna i en familj i bekymrens stunder. De visade icke sin sorg, utan var och en av dem uppbjöd hela sin förmåga att göra det sista året till ett lyckligt år.

Det trevligaste rummet i hela huset skulle Betty ha, och dit fördes allt vad hon mest tyckte om, såsom blommor, tavlor, hennes piano, det lilla arbetsbordet och de kära små kattungarna. Faderns bästa böcker funno väg dit, moderns vilstol, Hannas skrivbord, Amys bästa ritningar; och var dag förde Margret sina små barn på en kärleksfull pilgrimsfärd för att sprida solsken hos tant Betty. John hade i all tysthet lagt av en liten summa, på det han skulle ha den glädjen att kunna förse den sjuka med de frukter, som hon tyckte om och längtade efter. Gamla Elsa tröttnade aldrig att under bittra tårar laga till läckra rätter för att fresta en nyckfull aptit, och från