Wikisource:Sidor som bör raderas

Från Wikisource, det fria biblioteket.
Hoppa till navigering Hoppa till sök

På den här sidan kan man anmäla sidor som bör raderas.

Orsaker till radering kan vara att sidor är brott mot upphovsrätten eller de bara är klotter. Det kan också finnas andra anledningar till att en text inte hör hemma på Wikisource (se Wikisource:Vad Wikisource är under rubrikerna Vad ska finnas här? och Vad får inte finnas här?).

I Kategori:Raderingar samlas sidor som använder Mall:Radera.

Äldre åtgärdade anmälningar finns i Wikisource:Sidor som bör raderas/Arkiv.

Anmälda texter[redigera]

Boxholms orienteringsklubbs protokoll 1934-1939.djvu[redigera]

c:File:Boxholms orienteringsklubbs protokoll 1934-1939.djvu raderades på commons den 24 december, på grund av en felaktig angiven licens. Det betyder att motsvarande index och sidor oss har upphört att fungera:

Författarna till verket har knappast avlidit för mer än 70 år sedan. Finns det någon licens som kan rädda det här verket eller är det bara att radera sidorna här också.--Thurs (diskussion) 27 december 2018 kl. 21.20 (CET)

Dessa protokoll har väl aldrig publicerats? Jag räknar inte uppladdning på internet som publicering. Och opublicerat material hör inte hemma på Wikisource. Att inte ens den användare som skapade indexet har korrekturläst en enda sida på fyra år, det gör inte saken bättre. Thuresson (diskussion) 28 december 2018 kl. 12.59 (CET)
Att lägga ut en text på internet räknas nog som publicering. Huvudregeln är dock att det inte får vara självpublicerat, vilket det här verket måste sägas vara. Eftersom inget framlagts som kan motivera att verket återskapas samt att ytterligare problem framkommit raderar jag nu protokollsboken.--Thurs (diskussion) 6 januari 2019 kl. 09.40 (CET)