Hoppa till innehållet

Wikisourcediskussion:Vad Wikisource är

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Nytt ämne
Från Wikisource, det fria biblioteket.
Senaste kommentaren: för 13 år sedan av 217.27.167.163 i ämnet Wikisource eller Wikimedia commons

Noter[redigera]

Är tanken att även noter ska finnas på Wikisource? / Feffe 15 september 2006 kl. 09.32 (UTC)

Menar du musikaliska noter eller fotnoter till texter? Undrar om det inte finns en särskild wiki för det? Titta bland systerprojektenAgneta 15 september 2006 kl. 16.08 (UTC)
Det finns inget systerprojekt som är speciellt för musik. Av Wikimediaprojekten är nog Wikisource den bästa platsen för noter, men det finns inga regler om att de ska eller inte ska få finnas här. Jag ser ingen anledning att inte ha noter här. Det är väl bra att ha noter till de sångtexter som finns här. Du kanske ska testa att göra en sida med noter så att vi kan se vad du vill göra och om det fungerar. /EnDumEn 15 september 2006 kl. 21.13 (UTC)
Det finns ju lite halvfunktionella koder som möjliggör att skriva något som liknar LaTeX här. ~
LaTeX med vissa tillägg möjliggör notskrift varför jag misstänker att det kan finnas en möjlighet att skriva notskrift - även om jag aldrig sett det.
Någon som sett något?! -- Lavallen 15 augusti 2009 kl. 18.10 (CEST)Svara


Wikisource eller Wikimedia commons[redigera]

Det finns på sidan jämförelser mellan Wikisource och Wikibooks/Wikipedia. Men däremot inte mellan Wikisource och Wikimedia Commons som båda har dokument och böcker. Är tanken att om man har ett dokument som inscannad bild läggs den på commons, om man har den som textfil så läggs den här. Eller överlappar projekten varandra så man kan lägga var man vill? Eller ska allt laddas upp dubbelt? 217.27.167.163 25 juni 2010 kl. 10.54 (CEST)Svara

Intressant iakttagelse! Skillnaden är till viss del sådan att på Commons finns filerna, medan vi här har själva texterna. Många av de pdf- och djvu-filer som finns på Commons har ett textlager som man kan söka i. Vårt arbete här är att göra detta mer tillgängligt, och ofta rätta de fel som nästan alltid finns i dem. Det är nästan bara i de fall där pdf-filen skapats direkt av författaren som detta textlager är någorlunda rätt. Vi har nog bara ngn enstaka sådan här.
Vad gäller .txt, .doc-filer så ryms de inte i Commons, men innehållet i sådana filer kan klistras över hit.
Det finns även en annan aspekt: Varför ladda upp på Commons det som redan finns fritt på Flickr eller Kungliga biblioteket? Jo, för att hjälpa till att sprida fritt värdefullt material. -- Lavallen 25 juni 2010 kl. 11.55 (CEST)Svara
Ok, Jag tackar så mycket för förklaringen. :) 217.27.167.163 26 juni 2010 kl. 00.03 (CEST)Svara