sielfwa nyttja rätt litet mjölk. Tilförene hafwa de än mindre idkat denna handtering; men sedan Europeerna så ymnigt begynt söka hit, och årligen förtära en god del så wäl under deras wistande i Canton, som för hemresan, hafwa de för deras skul nödgats lägga sig til mera boskap, så wäl til slagt som til mjölkande.
Får hafwa de omkring Canton ej så ymnigt, som inåt och nästliggande landet, hwars skinn och ull de i den kallare tiden anwända til kläder, men hålla dem uti nog wärde, så at det är ej hwars mans förmåga, at wara ägare af boskap, i synnerhet af detta senare slaget.
Åsnor hafwa de omkring Canton ej så många, som up åt landet, dem de betjäna sig af så wäl til arbete som på resor; Tartarerne hafwa mycken smak för deras kött, hwilka infört seden at så wäl slagta dem som hästar til at äta, jag har också sedt dem här försälja kött af dessa slagen.
Så mycket som de kommit til korta och äro efterlåtne af den nämnde Boskapens skötsel, så mycket mer äro de åter tilgifne ansning af de mindre slagen, dem de med ringa möda underhålla, emot den förmån och nytta de ständigt gjöra sig och andra af dem. En lång ärfarenhet har bragt dem til den färdighet de hafwa, at dermed så umgå, at små samhällen til öfwerflöd igenom denna handtering förtjäna rikeligen sit underhåll och föda.
Swin, dem de med mycken begärlighet dageligen förtära, underhålla de i myckenhet; det slaget af dem, som här faller, är både rätt fruktsamt, och wäl trifwande, at innan de hunnit blifwa årsgamla, hafwa de framskaffat ungar, fast i början ej så många som 3:die och 4:de gången, då de merendels lägga 17 à 18 hwar gång, af hwilka sällan någon enda bortdör. De som bränna Samsu, stampa och rensa Ris eller hafwa Qwarnar, hålla altid en god del, dock ej til den myckenhet, som de omkring siökanten boende och Fiskare, hwarmed de utan kostnad föda dem; men detta slaget är ej särdeles smakeligit utan altid