Sida:Unga kvinnor del 2 1919.djvu/81

Från Wikisource, det fria biblioteket.
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Den här sidan har korrekturlästs av flera personer
237
UNGA KVINNOR

bästa kläder på sig och smaka namnam. Herr Laurie är lika tokig som alltid och vänder ibland upp och ned på hela huset, men han piggar upp flickorna och därför låter jag honom hållas. Gamle herrn skickar oss hela högar av allt möjligt, han är visst litet tråkig, men menar väl, och inte passar det sig att jag säger något om den saken. Brödet är just nu gräddat, så jag får inte tid mer. Var så god och hälsa till herr March och säg honom, att jag hoppas han snart skall se slutet på sina tråkiga dagar.

Er ödmjuka tjänarinna
Elsa Mullet


»Högkvarteret

Allt lugn vid Rappahannock, trupperna i gott skick, provianten god, livgardet under överste Laurie gör alltid sin skyldighet, överbefälhavaren, general Laurence, mönstrar dagligen trupperna, kvartermästaren Mullet håller ordning i lägret, och major Lejon går patrull om nätterna. En salut av tjugufyra skott gavs efter mottagandet av de goda nyheterna från Washington och parad hölls i högkvarteret. Överbefälhavaren sänder härmed sina bästa välönskningar, vari hjärtligen instämmer

överste Laurie


»Högtärade madame!

De små flickorna må bra allesammans; Betty och min gosse avgiva dagligen rapport. Elsa är ett mönster för tjänare och vakar över den vackra Margret som en drake. Gläder mig att det vackra vädret håller i sig; anhåller att ni är god och drar nytta av Brooke och vänder er till mig, i händelse ni kommer i behov av penningar. Låt ej er man sakna någonting. Gud vare tack att han är bättre.

Er uppriktige vän och tjänare
James Laurence