Sida:Zätterbloms och annat hyggligt folk.djvu/53

Från Wikisource, det fria biblioteket.
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Den här sidan har korrekturlästs av flera personer

SPORTEN I HEMMET.

La chronique scandaleuse har fått ett nytt kapitel.

Hela världen har trott, att herrskapet Rosendelund lefvat i det solljusaste, lyckligaste och kärleksfullaste äktenskap, och man har litet hvar afundats dem denna sällsynta förmån. Men nu kommer emellertid fru Zätterblom och berättar, icke utan en viss rysning af hemlig tillfredsställelse, att det blodiga inbördeskriget är i full gång i det Rosendelundska paradiset, och som stöd för detta sitt djärfva påstående berättar hon följande:

Härom dagen hade fru Zätterblom varit hos sin sömmerska som har samma trappuppgång som den, hvilken leder upp till det Rosendelundska köket. Plötsligt och alldeles som om en högre makt ledt hennes steg föll det henne in, att hon i förbifarten gärna kunde hälsa på Malvina Rosendelund och gå in köksvägen till henne för att spara på fjäten.

Hon knackade på köksdörren och blef insläppt. Intelligent och skarpsynt, som hon är, förstod fru Zätterblom så fort hon kom in i köket, att något ledsamt tilldrog sig i Rosenlundska hemmet. Köksan låg totalt maktlös och kiknade af skratt framstupa öfver ett bord, och husan, som stod stödd mot väggen, slog sig på knäna, kippade efter andan, blundade med ögonen, drog mungiporna uppåt öronen och utstötte då och då ett litet vrålande af skratt.


Dahllöf4