Wikisource:Autopatrullerare

Från Wikisource, det fria biblioteket.
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Autopatrullerare är idag en användargrupp som automatiskt får sina Nya sidor markerade som patrullerade och som har möjlighet att flytta sidor utan att skapa någon omdirigering. Dessa funktioner ingår även i grupperna Administratörer och Robotar. Även Globala tillbakarullare och administratörer har tillgång till dessa verktyg.

På sidan Nya sidor framkommer vilka sidor som är nyskapade den senaste månaden. För en administratör framträder länkar till opatrullerade sidor med gul bakgrund. Genom att klicka på en sådan sidlänk kommer sidan upp följt av texten:

Patrulleringen sker genom att klicka på denna länk.

Flyttar utan att skapa omdirigeringar skapas genom att klicka på flytta-fliken (eller dylikt beroende på skin) och ta bort markeringen i rutan för Lämna kvar en omdirigering. Detta verktyg är främst lämpligt när man arbetar i Sida-namnrymden och när man skapar en grensida.

Syftet med denna användargrupp är att inte Nya sidor ska fyllas med sidor vars innehåll inte behöver kontrolleras och för att förenkla arbetet i Sida-namnrymden. De användare som bör tilldelas denna behörighet är regelbunda bidragsgivare som är väl bekanta med vilka texter som hör hemma på svenska Wikisource, har grundläggande kunskap om upphovsrättsregler och som dessutom är någorlunda väl bekant med hur sidor brukar formateras.

Gruppbehörigheten kan tilldelas av en administratör och den som önskar tillhöra denna grupp vänder sig till en sådan.