Sida:Anne på Grönkulla 1909.djvu/212

Från Wikisource, det fria biblioteket.
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Den här sidan har korrekturlästs av flera personer

Anne kommer till korta i en hederssak.

henne — om fru Thomas och tvillingarna och Katie Maurice och Violetta och när jag kom hit till Grönkulla och hur svårt jag har det med geometrien i skolan … Och kan Marilla tänka sig? Fru Allan sa’, att också hon var dum i geometri! Ni kan inte tro, vad det tröstade mig. Innan jag gick från prästgården, så kom fru Lynde dit, och har Marilla nånsin hört på maken! Skolrådet har tagit en ny lärare i stället för herr Phillips och det är en dam. Hon heter Muriel Stacy. Är det inte ett romantiskt namn?

Fru Lynde säger, att här har aldrig någonsin förut funnits någon lärarinna i Avonlea, och hon är inte någon vän av nya påhitt, säger hon … Men jag tycker det skall bli förfärligt roligt att få läsa för en lärarinna, och jag fattar inte, hur jag ska kunna leva de här två veckorna, innan skolan börjar, så otålig är jag efter att få se henne.XXIII.
ANNE KOMMER TILL KORTA I EN HEDERSSAK.

Anne fick emellertid genomleva mer än två veckor. Och som nu en hel månad förflutit sedan händelsen med piggsvinstårtan och det smärtstillande linimentet, var det ju på högsta tiden, att hon råkade ut för något nytt olycksöde. Smärre misstag, som t. ex. då hon i distraktion tömde ett fat skummjölk i en korg med ullgarnsnystan inne i väggskåpet i stället för i hinken med svinmaten eller försjunken i vakna drömmerier steg från spången direkte ut i bäcken är det knappast lönt att omnämna.

En vecka efter tebjudningen i prästgården skulle Diana få ha främmande.

— Ett litet, men utvalt sällskap, berättade Anne för Marilla. — Bara flickorna i vår egen klass.


— 202 —