Sida:Den gäckande nejlikan 1919.djvu/34

Från Wikisource, det fria biblioteket.
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Den här sidan har korrekturlästs av flera personer

30

halmhatt på de vackra lockarna och med det unga, nästan barnsliga ansiktet ännu präglat av de fruktansvärda lidanden hon nyligen genomgått, av den dödliga moraliska kamp hennes ömtåliga själ haft att utkämpa.

Snart förenade sig en krets av vänner med dem. Bland dessa voro Paul Déroulède, sir Andrew och lady Ffoulkes. Och med händerna nedstoppade i fickorna på sina fina klädespantalonger, klädd i en oklanderligt välsittande rock, som fördelaktigt framhävde den bredaxlade figuren, och med kostbara spetskrås kring hals och händer kom den oförliknelige sir Percy långsamt skridande fram emot dem.
IV.
SIR PERCY OCH HANS MAKA.

Sir Percy tycktes icke alls ha förändrats sedan den första tiden av sitt äktenskap, då hans unga hustru bländat Londons societet med sin kvickhet och sin skönhet och då han var en av de många drabanter, som kretsade kring denna sol och bidrogo till att framhäva glansen av hennes hela personlighet, hennes infall och strålande leenden.

Endast hans närmaste vänner hade förstått, att det under hans sävliga sätt, hans blyga och tafatta fasoner, hans halvt själlösa, halvt cyniska skratt numera dolde sig en underström av varm känsla och rik lycka.

Ingen kunde undgå att märka att lady Blakeney var förälskad i sin egen make, och inom det eleganta Londons mera frivola kretsar hade detta enastående fenomen ofta ivrigt diskuterats.

— Det är då sannerligen något oerhört att en dam av värld tillber sin egen make! var det allmänna om-