Sida:En krona bland flickor 1919.djvu/93

Från Wikisource, det fria biblioteket.
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Den här sidan har korrekturlästs


SJUNDE KAPITLET.
Sex år senare.

»Kan ni tänka er, vad Polly ämnar göra i vinter?» utropade Fanny och såg upp ifrån brevet som hon läst med iver.

»Hålla föreläsningar över Kvinnans rättigheter, kanhända», sade unga herrn som med armbågarna på spiselkransen uppmärksamt betraktade sin yviga och tydligt nötbruna lugg.

»Kanske hon tänker göra sig till för någon ung präst och gifta sig till våren», tillade mrs Shaw som för närvarande vurade på att göra upp partier.

»Jag tror att hon tänker stanna hemma och sköta om hushållet ensam, eftersom det ä' dyrt att hålla tjänstefolk; det vore just likt henne, det», anmärkte Rosa som nu kunde uttala bokstaven r.

»Min tanke är att hon ämnar öppna en skola eller någonting dylikt för att hjälpa fram sina bröder» , sade mr Shaw som lagt ifrån sig tidningen vid ljudet av Pollys namn.

»Misstag, mitt herrskap, ehuru pappa kommer sanningen närmast», utbrast Fanny, hon ämnar ge musiklektioner och uppehålla sig själv, så att William kan få komma till akademien. Det är han som har lust att studera, och Polly är mycket stolt över honom. Ned, den andra brodern, har fallenhet för affärer och bryr sig inte om att läsa, så att han redan begivit sig västerut och slår sig nog igenom var som helst. Polly säger att hon inte behövs hemma numera, då familjen är så liten; och

89