Sida:Fasans dal 1915.djvu/114

Från Wikisource, det fria biblioteket.
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Den här sidan har korrekturlästs

— 114 —

— Hör då på vad jag säger och gör som jag befaller, ty det är enda sättet för oss båda. Här komma märkliga ting att hända i dalen. Det känner jag på mig. Många bland oss få reda sig bäst de kunna, och bland dessa är jag en. Om jag beger mig härifrån dag eller natt, måste du följa med!

— Jag kommer efter, Jack

— Nej, nej, du skall komma med mig. Om den här dalen stänges för mig, och om jag aldrig kan återvända hit, hur kan jag lämna dig kvar? Jag måste kanske då gömma mig för polisen utan möjlighet att ens skicka ett bud till dig. Du måste följa med mig. Jag känner en god kvinna på det ställe jag var, innan jag kom hit, och hos henne kan du vara, tills vi bli gifta. Vill du komma med?

— Ja, Jack, det vill jag.

— Gud signe dig för att du litar på mig. Jag vore en riktig avgrundsande, om jag missbrukade ditt förtroende. Märk väl, Ettie, jag skickar dig ett ord, och när du får det, släpper du allt och beger dig till stationens väntrum, där du stannar tills jag kommer och hämtar dig.

— Dag eller natt kommer jag på ditt ord, Jack.

Något lättare till sinnet sedan han börjat vidtaga sina förberedelser till flykt, begav sig Mc Murdo till logen. Den var redan samlad och endast medelst ganska invecklade tecken