stallet, Drabante-baraquer och Magazins-Husen utmärckte och anviste. Sedan Staden till Baraqvernes förfärdigande på Skepps-holmen, korrt förut erlagdt 10,000 d:r S:mt, så fordrades dertill en lika summa; och som inga medel voro i förråd, anhöll Magistraten d. 9 Junii 1699 om tillstånd, att få uppnegotiera och emot interesse upptaga, så många medel som dertill kunde behöfvas, att af Stadens inkomster sedan betala; hvartill K. M. samtyckte. (K. br. d. 12 Junii 1699).
Vid gamla Arsenalens inrättande till en Dramatisk Theater 1793, flyttades en del af Arsenals-förråderne af gevär, vapen och andra Krigs-behof, till Fredrichs-Hof, och åter derifrån 1796, till ett här på holmen varande Kronans Spannemåls-Magazin, som med mycken kostnad, till detta nya behof inreddes. Till reparation å Slotts-Magazinet på Skepps-holmen, anslogs 1084 R:dr, d. 4 Febr. 1779.
Det gamla Corps de Gardet för en detacherad vackt, låg tvärs för bro-ändan, och var af trä uppfört; då Högvackten var midt på holmen. Åren 1776 och 1777 uppbyggdes ett stenhus, för Högvackten, vid ändan af bron, med façaden åt sjön, hvarefter det förra Corps de Gardet uppå holmen, tillbyggdes 1780 med 2:ne våningar, till Flottans Cantzlie, Contoir och Cassa, m. m.
Lilla stenhuset åfvanföre och bakom Corps de Gardet, uppå backen, som af ålder varit byggdt till ett svårare fängelse, är i senare tider inrättadt till ett litet Laboratorium.
När första Allarm-Batteriet här anlades, är obekant; det har förmodeligen skedt, vid inrättningen af Brand-Signalerne, enligt Brand-Reglementet af d. 18 Decemb. 1728, hvarutinnan Brand-Signalerne, från Skepps-holmen, nämnes. Det flyt-