Sida:Världsmarknaden del 2 1926.djvu/363

Från Wikisource, det fria biblioteket.
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Den här sidan har korrekturlästs

VÄRLDSMARKNADEN

med handen instucken inom uppslagen på en väldig vit väst. Vi togo av våra hattar och bugade oss för våra nya bekanta, och damen gav oss allasammans ett leende och en böjning på huvudet, för vilket vi allasammans kände oss tacksamma.

Vagnen från hotellet, under överuppsikt av den beskäftige mr Kirsch, höll utanför teatern för att föra sällskapet hem, men den fete herrn förklarade, att han ville gå och röka sin cigarr på hemvägen. Sålunda foro de andra tre, nickande och leende åt oss, sina färde utan mr Sedley, medan mr Kirsch med cigarrfodral i hand följde efter i sin herres kölvatten.

Vi vandrade allasammans hemåt i sällskap och talade med den korpulente herrn om ställets agremanger. Där var mycket behagligt för engelsmän att vistas. Där funnos jaktpartier, där var fullt upp med baler och nöjen vid det gästfria hovet, societeten var i allmänhet god, teatern förträfflig och livet i allmänhet billigt.

— Och vår minister tyckes vara en högst intagande och affabel person, sade vår nye vän. Med en sådan representant och — en bra läkare, kan jag föreställa mig att det här måste vara ett i högsta grad angenämt ställe. God natt, mina herrar!

Därefter begav sig mr Josef med knarrande steg uppför trappan för att lägga sig, följd av mr Kirsch med en fackla i handen, medan vi inbördes uttryckte den förhoppning att den vackra och älskvärda damen skulle kunna förmås att stanna någon tid i staden.


357