Sida:Cajsa Warg.djvu/469

Från Wikisource, det fria biblioteket.
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Den här sidan har korrekturlästs
456
) ° (

slås så många ägg, som äro nödige, det ena bredewid det andra, och så snart de blifwa stannade, så gifwes det på bordet. På samma sätt kan giöras af Hierpar.

Förlorade Ägg med Silleri.

Tag 2 eller 3 stånd Silleri, skala och skär dem i små nätta stycken, och stufwa dem sedan på samma sätt, som Silleri bör stufwas; derefter slås det uti anrättnings-fatet, och lägges förlorade ägg der ofwanuppå, samt garneras med hårdkokade ägg, som skäras i små klyftor, hwilka läggas emellan de förlorade, eller hackas de hårdkokade äggen fina, tillika med litet persilja, som strös öfwer, och sedan gifwes på bordet.

Förlorade Ägg en Sallade.

Twätta et eller 2 stånd Silleri, och koka dem miuka uti watten, sedan skalas de, skäres i skifwor och läggas i god ordning på anrättningsfatet, då förlorade ägg läggas deruppå, så många som behöfwes; hacka 6 eller 7 anjovissar, sedan benen äro borttagne, och et godt skedblad capris helt fint, blanda det med olja och ätticka, och slå sedan öfwer äggen, så kunna de anrättas, När så behagas, kan inlagda röbetor brukas i stället för Silleriet; men då skäres ock något af röbetorne i tärningar, och lägges ibland saucen, som slås deröfwer. Förlorade ägg kunna ock lagas på samma sätt, som kokade ägg en sallade.

Kokade